Toppnamnen till EU

Kristdemokraternas toppnamn till Europaparlamentet Ella Bohlin som därmed blir den yngsta toppkandidaten från samtliga riksdagspartier i Sverige har lämpligt nog börjat blogga. I dagarna står det också klart att folkpartiet presenterar Marit Paulsen som sitt toppnamn, vilket Frihet är inte gratis skrivit om sedan tidigare. Sossarna förväntas presentera Marita Ulvskog, nuvarande partisekreterare med ett förflutet i Kommunistiska förbundet marxist-leninisterna. Fräscht. Verkligen.

Moderaternas lista till Europaparlamentet sätts på partirådet om en vecka, där undertecknad deltar som en del av partistyrelsen, vilket förväntas välja Gunnar Hökmark till vårt toppnamn till Europaparlamentet. I mina ögon finns inte en mer erfaren, redan väletablerad och åsiktsmässigt klockren parlamentariker än Gunnar Hökmark som bl.a. varit riksdagsman i 1982-2004, partisekreterare under Bildts regeringsår och är nu Europaparlamentiker och vice ordförande i största partigruppen i Europaparlamentet.

Sverige är ett litet land med stort behov av stora företrädare som lyckas göra vår röst hörd bland 700 andra parlamentariker. Gunnar Hökmark är i mina ögon den kandidat med bäst förutsättningar för just detta. Därför är det med stort självförtroende jag ser fram emot kommande valrörelser när debatterna om partier och kandidater är som hetast. Vår lista förväntas dessutom fyllas med bra namn som Christofer Fjellner, nästan jämnårig med Ella Bohlin men redan suttit en mandatperiod i parlamentet och Christofer Järkeborn som är född 1984(!) på sjätte plats. I mina ögon är moderaterna ett framtidsparti som, trots sin redan starka ställning, vågar satsa nytt.

Du är väl redan supporter till Gunnar Hökmark? Bli det här!

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: