Vikten av trovärdighet

Jag har tidigare på bloggen konstaterat att regeringsduglighet är viktigt för att vinna val, vi har som bekant till och med varit med om att en borgerlig regering (vi har inte haft många de senaste 74 åren) fällts till följd av ett misslyckat regerande. Vi kan i dessa ekonomiskt oroliga tider också konstatera att trovärdighet i viktiga frågor belönas av väljarna. I den senaste opinionsundersökningen vinner Alliansen ytterligare mark med glädjande besked om att det faktiskt går fortsatt bra nu, kompis.

Det känns särskilt bra att Anders Borg, finansminister är som bäst när Sverige behöver honom som allra mest. Efter att ha lyssnat på finansminister på bl.a. moderaternas framtidskonvent blev jag väldigt imponerad. Han vet precis vad han gör och räds inte att ta debatten mot proffstyckare som menar annat. Det känns riktigt tryggt. Vi moderater har av tradition starkt förtroende i ekonomiska frågor. Det ska vara ordning och reda i statens finanser samtidigt som sysselsättning främjas genom arbetslinjen.

Detta är precis det Sverige behöver när vi ställs inför tuffa tider. Inga ofinansierade påhittade löften eller påhittade mirakelkurer. Det är nämligen inte trovärdigt. Och det har väljarna genomskådat i dagens Sifo.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: