Val avgörs på valdagen

Dagens opinionsundersökning bekräftar det vi alla redan vet. Val avgörs på valdagen. Min uppfattning är att det går bra både för moderaterna och alliansen politiskt. Trenden är fortsatt tydlig att svenska folket stödjer Fredrik Reinfeldt framför Mona Sahlin och att alliansen totalt sett går framåt sedan i somras. Det är så klart glädjande. Men då ska vi påminnas om att vi fortfarande har det bästa framför oss.

Till hösten blir Sverige ordförandeland i EU. Fredrik Reinfeldt blir en av världens absolut mest inflytelserika personer med möjlighet att sätta vårt land på den politiska världskartan. Detta samtidigt som vi svenskar har en av världens mest respekterade utrikesministrar i form av Carl Bildt som kommer att vara delaktig i det utrikespolitiska arbetet. Utrikespolitik blir som bekant inrikespolitik i sådana tider. Lägg till att vi också ska rösta in nya parlamentariker till Europaparlamentet i Bryssel med Gunnar Hökmark, vice ordförande för största partigruppen som moderat toppnamn.

En enad allians kommer att ställas mot en bräcklig rödgrön-röra som ska enas kring försvarspolitik, EU, budgettak och stora komplexa frågor där socialdemokrater aldrig tidigare ens rört kommunisterna med en tång. Detta arbete ska Mona Sahlin ansvara för, trots uppenbara problem att få gehör hos svenska folket för sin ledarstil och behandling av bl.a. Lars Ohly under hösten. Det där kan bli en intressant cirkus föga värdigt regeringsmakten i Sverige.

Men vi moderater och borgerliga partivänner måste vinna på egna meriter. Det är hårt arbete med ett aktivt lyssnande inför valet 2010 som är nyckeln till framgång. Val avgörs som bekant på valdagen.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: