Flytta mobbaren

Jag blev nyligen stolt medlem i Facebookgruppen: ”Flytta mobbaren – inte offret! Ut med Astudillo!” med anledning av de personliga påhopp som socialdemokratiska riksdagsledamoten Luciano Astudillo ägnat sig åt i Sveriges Riksdags talarstol. Att använda interpellationsverktyget, den demokratiska möjlighet oppositionen äger för att driva oppositionspolitik, till den grad att ansvarigt statsråd måste ägna mer än 3 500 minuter (!) innehållande direkt personliga påhopp – efter bara halva mandatperioden – är minst sagt tveksamt.

Gränsen mellan å ena sidan mobbing och politiskt haveri på hög nivå och å andra sidan demokratiarbete  är en gräns Astudillo rubbat på vid flera tillfällen. Sverige och förtroendevalda i demokratins tjänst förtjänar bättre än så.

Läs mer här, här, här, här, här, här , här, här, här och här.

Annonser

Etiketter: , , , ,

7 svar to “Flytta mobbaren”

 1. Erica Says:

  Inte du också André! :o)

 2. Hanna Says:

  Det skulle ju ine skada om den där Littorin kunde föregå med gott exempel. Han har ju fullkomligt struntat i alla som mobbas på sina arbetsplatser, och detta trots att han är ansvarig minister på området. Rätt åt honom då att han råkat ut för den dåliga arbetsmiljö som han ignorerar i vanliga fall. Jag tycker då inte synd om honom och ser honom knappast som ett offer.

 3. André Assarsson Says:

  Hanna,

  På vilket sätt har Littorin ”struntat i alla som mobbas på sina arbetsplatser”? Hans uppgift som ansvarig moderat minister är att verka för den svenska modellen där parterna gör upp om arbetsmarknadsförhållanden – givet gällande regelverk.

  Du menar alltså att direkta personangrepp, mobbing och privatlivskommentarer hör hemma i Riksdagen?

 4. rotfaste Says:

  Det verkar som att Andre använder samma kreativa metoder som sin partikamrat då han påstår att Luciano Astudillo använt 58 timmar i Sveriges Riksdag till att enbart mobba Littorin.

 5. André Assarsson Says:

  rotfaste,

  Nej, däremot har oppositionen använt ca 60 timmar i Riksdagen åt att interpellera statsrådet – efter bara drygt halva mandatperioden – innehållande bl.a. direkta personangrepp, privata påhopp och det som i skolan kallas för mobbing.

  Det verkar som att ”kreativa metoder” är någon socialdemokratisk uppfinning då inget socialdemokratiskt statsråd tidigare haft samma siffror och då ska vi komma ihåg att (s) regerat landet drygt räknat de senaste 65 av 74 åren.

  Läs mer om det här: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=769871

 6. Mikael Drakenberg Says:

  Hej!

  Håll rent från personliga påhopp i politiken, och då inte bara i Riksdagens talarstol. Jag menar tex när en grupp som försvarar de som kommer att utförsäkras demonstrerade och överlämnade en protestlista, så kom Socialförsäkringsutskottets ordförande och tog mikrofonen och mobbade alla dessa när han anklagade dem för att ljuga.

  Sedan är det ju så att är man Arbetsmarknadsminister så måste man vara beredd på att få kritik som är befogad. Jag håller med om att det Luciano gjorde var ett ”rejält övertramp”.

  Man bör hålla sig till att debattera själva sakfrågan och inte blanda in personliga påhopp.

  Men ibland så bjuder Littorin in till att bli attackerad och då speciellt när det gäller sabotaget av A-Kassan. Titta bara på konsekvenserna av det borttagna studerandevillkoret. Här vågar inte Littorin deltaga. Han säger bara att han tycker att ”Mot bakgrund av detta tycker JAG inte att det finns något behov av att ytterligare utreda konsekvenserna av att ta bort studerandevillkoret”. Vad Littorin ”TYCKER” är SKIT DET SAMMA.

  Det handlar om rättssäkerheten hos de som drabbas av det borttagna studerandevillkoret. Dvs, deras rätt till ekonomisk överlevnad, med vetskapen om att de som drabbas hårt av det borttagna studerandevillkoret INTE får hjälp av Arbetsförmedlingen och INTE för hjälp av kommunen, dvs Försörjningsstöd därför att man väljer att tolka lagen på ett så ”fundamentalistiskt” sätt att många då hamnar utanför deras TOLKNING och de hamnar då helt utan försörjning mot sin vilja.

  Detta måste sättas i sin fulla kontext nämligen att individer med lång utbildning bakom sig har olika lätt/svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

  Vi kan tex se att de som har examen inom de samhällsvetenskapliga disciplinerna, och då särskilt de med examen inom Statsvetenskap, Internationella Relationer, Freds- och konfliktvetenskap och Sociologi idag KONSTANT sorteras bort överallt där de söker jobb oavsätt var i landet.

  Detta är inget PÅHITT. Det är verklighet, MIN VERKLIGHET.

  Själv började jag söka jobb aktivt långt innan jag blev färdig med min examen i statsvetenskap och jag sorterades bort/sållades bort på alla ställen där jag sökte jobb över hela Sverige. Detta trots att jag gjorde mycket professionella ansökningar och lyfte fram allt som var relevant.

  I dagsläget så har det fortsatt på samma sätt. Jag har sökt närmare 4000 olika jobb över hela Sverige och sorteras fortfarande bort överallt där jag söker jobb över hela landet oavsätt om det är offentlig eller privat sektor. Så jag och många med mig har drabbats mycket hårt av det borttagna studerandevillkoret eftersom vi inte får någon omställningsförsäkring på grund av det borttagna studerandevillkoret, och som sagt var vi får heller ingen hjälp av våra hemkommuner och vi får ingen hjälp alls av Arbetsförmedlingen och även jobbcoacherna har sagt att de inte kan hjälpa oss det minsta. Dvs, vi har ställts på bar backe och KASTATS ut ur samhället som tack för vår investering i en längre högskoleutbildning av hög kvalitet (enl. Högskoleverket).

  Så från oss så är det helt naturligt att vi kritiserar beslutet att ta bort studerandevillkoret, för vi hade behövt den där omställningsförsäkringen under en övergångstid. men istället får vi ett SLAG I ANSIKTET av Littorin och Regeringen som tog bort studerandevillkoret utan att man ens valde att utreda vilka konsekvenser ett sådant beslut får för enskilda människor.

  Många har därför hamnat i den situationen att eftersom de har studielån som de måste betala tillbaka och det har blivit mycket hårdare med den saken, förut hade man 3-6 månader på sig efter examen, men nu kommer CSN i princip omgående…dvs 1-2 dagar efter examen och skall ha tillbaka allt på en gång och de skiter i vår situation. Många tvingas därför att ta SMS-LÅN för att kunna betala sina studieskulder eftersom de i princip är omöjligt att få nedsättning av återbetalning av studielån utan att först gå hela vägen genom domstolssystemet för att kämpa mot CSN dvs, först måste de gå till länsrätten, sedan hovrätten och sedan Regeringsrätten för att få Domstolen att tvinga CSN att gå med på en nedsättning av återbetalning av studielån, eftersom CSN vägrar följa de lagar och regler som finns utan de bara TRYCKER ned folk och hotar med att ”om vi inte får betalt allt på en gång så skickar vi det till KRONOFOGDEN”.

  Så att först sätta människor i ”studieskuldfällan” därför att studiemedlen inte räcker att leva på, och sedan inte visa någon respekt utan komma och kräva in hela studielånet bara dagar efter examen trots att de vet att de flesta inte har jobb och inte kommer att få jobb inom ÖVERSKÅDLIG FRAMTID är inhumant och en mycket allvarlig kränkning av människovärdet.

  Så om det är någon som förtjänar att få SKIT så är det Littorin. Han har varit med och försatt oss i den här situationen och han skall inte få smita undan tillsammans med resten av Regeringen.

  Det är inte vårt fel att vi SORTERAS BORT/SÅLLAS BORT överallt på arbetsmarknaden , och det överallt i hela landet. Jag personligen tar inte SKIT från några politiker eller de som tillhör ungdomsorganisationerna. För jag vet hur det ser ut för mig och många andra.

  Visst, i grund och botten är arbetslinjen bra. Men, man måste visa stor respekt mot de som faktiskt söker jobb aktivt, men som sorteras bort/sållas bort överallt där de söker jobb över hela Sverige.

  Själv är jag mycket aktiv med att söka jobb eftersom jag verkligen vill ha jobb och jag är övertygad om att min kompetens behövs i samhället.
  Att då sorteras bort/sållas bort hela tiden och ”frysas ute” av hela samhället är så förnedrande.

  Så innan ni fortsätter att kränka och attackera arbetslösa och sjuka så borde ni faktiskt sätta er in i vad det innebär att alltid sorteras bort/sållas bort överallt på hela arbetsmarknaden i hela Sverige.

  Själv har jag som sagt sökt si så där 4000 jobb över hela landet och inom många branscher och områden och gjort allt jag kan för att få ett arbete. Det är INTE mitt fel att jag sorteras bort/sållas bort överallt. Det är ARBETSGIVARNAS fel.

  Problemet är att ”den fria anställningsrätten” gör att arbetsgivaren har rätt att anställa vem de vill och för varje platsannons de sätter ut så får de flera tusen sökande och då sorteras majoriteten bort, och denna majoritet kommer därför aldrig någonsin att kunna lämna utanförskapet utan de är FASTLÅSTA där därför att de sorteras bort/sållas bort överallt där de söker jobb över hela Sverige oavsätt hur aktiva de är med att söka jobb.

  Det finns INTE jobb åt alla. Oavsätt vad Littorin och resten av Regeringen säger.

  Hoppas att Regeringen och Ni andra inser att vi måste sluta slå på våra medmänniskor. Det är inte modigt att slå på sina medmänniskor. Det visar snarare på bristen på/avsaknad av empati och medmänsklighet.

  Mvh

  Mikael

 7. Thomas Says:

  Hördu Mikael.
  Bli arbetsgivare själv.

  Så är problemet löst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: