(S)edelpressen

I dag dundrar socialdemokraternas Mona Sahlin och Thomas Östros att utbildningslinjen ska gå hand i hand med arbetslinjen i retoriken, men i politiken är det samma gamla sedelpress som dammas av för återanvändning. Sossarna vill nämligen ”investera Sverige ur krisen” och slussa ut tiotusentals i olika utbildningsprogram för utbildningens. Har vi hört den förut? Det låter bra i teorin och det ser bra ut i statistiken. Men det har lite med verkligheten att göra.

Det berättas väldigt lite om hur socialdemokraterna tänker finansiera alla sina löften. Var ska pengarna komma ifrån till alla dessa åtgärder? Och framförallt; om vi nu befinner oss i en kris till följd av att vi har investerat över våra tillgångar, är då verkligen lösningen att, i ett läge utan pengar, investera ytterligare? I mina ögon är det viktigt att statens finanser är i ordning när behoven är som störst. Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik är Sveriges statsfinanser ett av de mest stabila i hela den Europeiska unionen. Vi står väl rustade.

När sossarna i dag kräver ca 10 miljarder i olika reformer helt utan finansiering börjar allt fler ställa sig frågan vart sedelpress-politiken skulle ta Sverige. Detta är alltså oppositionens alternativ. Löften utan verklighet. Reformer utan finansiering. Retorik utan verklighet. Bevare oss från (s)edelpressen.

Annonser

Etiketter:

Ett svar to “(S)edelpressen”

  1. Hur mycket pengar har Mona Sahlin? « Edvin Ala(m) 3.0 Says:

    […] bloggar: Niklas Wykman, Politikbloggen, André Assarsson, Norah4you och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: