Vänstern och Israelfrågan

Jag noterar att vänstern återigen blottar sin demokratisyn och unkna medel i sin strävan att vinna gehör för de egna idéerna hos allmänheten. Det gullas med genuint destruktiva krafter samtidigt som inget får komma i vägen för politikens roll i deras samhälle. I mina ögon har Israelfrågan öppnat upp den vänstergarderoben och vi börjar känna igen många av liken. Igen.

Det började i går med att Helle Klein, politisk chefredaktör för Aftonbladet formulerade sig så här angående terrorverksamheten som varje demokrativän rimligtvis tar avstånd ifrån på alla sätt: Hamas raketer är förstås oförsvarliga men inte obegripliga”. Fräscht uttalande. Verkligen. För mig är det helt obegripligt att någon på fullaste allvar kan skicka raketer in i ett annat land och sedan betraktas som begriplig och förstådd. Aldrig i livet.

Som om inte det räckte så kräver nu kvinnosossarna att tennismatcher ska stoppas eftersom Israel deltar. Att skilja på idrott och politik är också en självklarhet för mig. Jag kan inte se hur någon kan motivera att idrottsmän som lagt ned hela sina liv på träning och utövning av något genuint opolitiskt sedan ska stå åt sidan för politiska krafter som menar att allting är politik. Nej, allt är inte politik. Ett sådant samhälle kallas för diktatur.

Det står var och en fritt att som idrottsman eller idrottskvinna ta ställning i olika frågor – men det bör i så fall ske oberoende politiker som vill använda idrotten som politiskt slagträ i debatten.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: