Lokalpolitik i mellandagarna

Mellandagarna har ägnats åt lokalpolitik då stadens MUF-förening, Helsingborg MUF bestämde sig för att ge sig in i hetluften om miljöfrågor och resande. Själv har jag synts rejält i lokalmedia i frågan de senaste dagarna med många som också hört av sig med både frågor och glada tillrop.

Allting började med att Grön ungdom beslagtog ett antal åtråvärda parkeringsplatser i lördags. Detta för att politiskt manifestera sitt missnöje mot bilarna i centrala stadsdelar genom att parkera cyklar på annars uppskattade parkeringsplatser, mitt under pågående mellandagsrea. Detta i sin tur svarade Helsingborg MUF på genom att skicka ut ett pressmeddelande. I dagens trycka upplaga (ej på nätet) återfinns även en  helsida med tillhörande intervju med undertecknad om saken.

Under måndagsförmiddagen ägnades därför några timmar åt att samtala med bilister i centrala Helsingborg om miljöfrågor och ansvarstagande bilresande, vilket än en gång uppmärksammades av Helsingborgs Dagblad som var på plats. Många kände, med all rätt, stor oro inför den dåliga luften i många städer men höll med oss i sak om att förbud aldrig är rätt väg. Istället eftersöktes bättre kollektivtrafik, hårdare krav på bilindustrin och ökad konsumentmakt. Precis det vi föreslog på vårt flygblad.

Som tidigare politisk sekreterare för moderaterna i Helsingborg och därmed en del av kommunledningen är det så klart särskilt kul att göra insatser även i mer lokala frågor. Uttrycket: ”All politics is local” från amerikanska förhållande går i viss mån överföra hit också. Lokalt engagerar. Efter nyår ser jag fram emot rikspolitikens alla utmaningar med bl.a. valledningsmöten inför EU-valet, stämmoordförandeksap i Växjö hos MUF Kronoberg, inbokade möten med FS-kollegor och förbundsstyrelsemöte. Allt detta bara i början av januari.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: