Kompis, det går bättre!

Sedan tidigare har vi kunnat konstatera flera faktorer som gör att förutsättningarna för att alliansen kommer att fortsätta regera Sverige är många. Vi står inför ett svenskt EU-ordförandeskap med en statsminister som uppbär starkt förtroende hos en majoritet av svenska folket. Samtidigt samlas landet bakom Anders Borg som finansminister under pågående kris med kraftigt förtroende. I båda fallen är oppositionens Mona Sahlin och Thomas Östros långt efter, vilket är tydliga signaler inför framtidens fortsatta val av parti för väljarna.

Samtidigt bekräftar allt fler undersökningar att nya moderaterna är ett i det närmaste etablerat 30%-parti när väljarkåren samlas kring partivalen. Detta är historiskt bra med alltjämt nästan två år kvar till nästa val med goda möjligheter att förankra vår politik ytterligare. En huvudförklaring till framgången är säkert den stora mediala exponeringen av våra moderata förträdare under finanskrisen. Lägg då till ett EU-ordförandeskap det andra halvåret under 2009 med Fredrik Reinfeldt i samma position som Frankrikes president varit i den senaste tiden. Då har vi receptet för fortsatt moderat framgång.

I samtal med andra på skolor, arbetsplatser eller på stan märks en tydlig skepticism bland unga människor gentemot Mona Sahlin som statsministerkandidat. Många är så unga att de inte kan minnas Tobleroneskandalen men betraktar ändå henne som en svag ledare som inte lyckas med uppgiften. Precis där tror jag valet kommer att avgöras. När osäkra väljare som egentligen inte har på förhand bestämda uppfattning systematiskt och kategoriskt avvisar Sahlin som statsminister öppnas vägen för alliansen. Kompis, det går bättre nu!

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Kompis, det går bättre!”

  1. Mr. Hellström Says:

    ”Samtidigt samlas landet bakom Anders Borg som finansminister under pågående kris med kraftigt förtroende.”

    Är det bra eller dåligt? Borg företräder ju en väldigt statsvänlig linje, och har vid flera tillfällen varit kritisk mot marknaden, skyllt på kapitalister, samt förespråkat statliga lösningar på finanskrisen. Att folk har förtroende för honom torde ha att göra med att han säger ungefär vad folk vill höra (och förväntar sig att höra). Hans åsikter matchar svenska folkets, och att de har fortroende för honom visar ju att de har förtroende för de lösningar och åsikter han företräder.

    Det hela är inte ett tecken på borgerliga framsteg, eftersom det inte är framsteg för en genuint ”borgerlig” politik, utan snarare ett bevis för att folk i allmänhet tror på statliga lösningar, och tror att staten ska rädda dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: