Publicerad i dagens Sydsvenskan

Svar till Amela A Hodzic, Ordet 17.12.

För socialdemokrater som Amela A Hodzic råder ett motsatsförhållande mellan låga skattesatser och resurser till välfärden, genom att man gör misstaget att inte göra skillnad på vad skatterna bör gå till respektive vad de inte bör gå till.

Min utgångspunkt är att varje slösad skattekrona är en stöld från Skånes invånare och att politikers uppgift är att motivera vartenda öre. En förse en stark kärnverksamhet, såsom hälso och sjukvården, med tillräckliga resurser kan bara möjliggöras med rätt prioriteringar.

Inför sämre tider går det att: 1. Höja skatten som Hodzic antyder, eller 2. Sänka kostnaderna för sådant som inte utgör kärnverksamhet. Därför är vi många som hellre ser att femklövermajoriteten i Region Skåne gör skilsmässa med det skånska kulturlivet som i allt större utsträckning blivit beroende av regionmakten.

Det måste inför tuffare tider vara slut med bidragen till teatrar, konserthus och enskilda kulturskapare som göds med andra människors pengar. På samma sätt som vi betalar våra egna biografbesök eller köper musikalbum borde dessa också vara självfinansierade.

Jag kan inte se hur någon kan motivera varför våra sjuksköterskor inte ska kunna göra ett bra arbete eftersom fritidsnöjen ska betalas av andra. De skånska regionbidragen för kultur som betalas av oss skattebetalare uppgick till 231 miljoner surt intjänade kronor förra året.

Gör en översyn av kostnaderna innan skattehöjningar diskuteras!

André Assarsson
vice förbundsordförande
Moderata ungdomsförbundet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: