Från oklarhet till oklarhet

Det s.k. grödröna samarbetet är vare sig rödgrönt eller mycket till samarbete. Först och främst är det otvivelaktigt så att vänsterpartiet och dess diktaturkramande falang stärkts avsevärt sedan Mona Sahlin gjorde klart att stolt socialdemokratisk idétradition om att hålla kommunisterna borta från tabuetterna numera tillhör historien. En röst på socialdemokraterna är en röst på Lars Ohly som ev. finansministerkandidat. Samtidigt är en röst på rödgrönt som att köpa grisen i säcken. Vi vet inte vilka som företräder miljöpartiet direkt efter valet utöver att vi inte har fått några besked kring den egna politiken från tre oppositionspartiet.

Själva oppositionsrollen kan man tycka annars ställer särskilt höga krav på tydlighet. Det är liksom själva poängen med att vara i opposition – att forma ett trovärdigt alternativ till regeringen. Sedan Mona Sahlin tog över som oppositionsledare har siffrorna sjunkit. Sedan Mona Sahlin tog över har oppositionen gått från oklarhet till oklarhet. Vad innebär det att rösta på sossarna när kommunister släpps in? Vilka styr miljöpartiet direkt efter valet?

Annonser

Ett svar to “Från oklarhet till oklarhet”

  1. Alex Lindskog Says:

    Skulle vilja upplysa om att vi i De Gröna inte har några partiledare, och därför är det inte heller våra språkrör som styr vårt parti, så som du verkar syfta.

    Vårt parti har en demokrati som utgår från att alla medlemmar har lika stort inflytande. Jag kan förstå att det verkar svårförståeligt för någon inom ett toppstyrt ”parti” som Moderaterna.

    God jul, förresten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: