Besöket hos MUF Blekinge

Under lördagen blev det en heldag med tågresande österut till Karlshamn för ett anförande hos MUF Blekinges distriktsstyrelse som samlades för möte med efterföljande julaktivitet. Detta efter inbjudan från Edward Törnqvist, distriktsordförande. Mitt anförande kom att handla om det politiska och organisatoriska arbetet inom Moderata Ungdomsförbundet sedan förbundsstämman med alla gemensamma utmaningar vi står inför. Huvuddelen blev Europaparlamentsvalet med särskilda dragningar kring politiska förväntningar med allt vad det innebär att prata EU-frågor med unga väljare.

Det blev riktigt bra diskussioner och jag är övertygad om att Blekingedistriktet kommer att göra stor skillnad i länets alla städer med kampanj- och debattinsatser. Vi är många som ser fram emot en tuff valrörelse med sannolikt Gunnar Hökmark som moderat toppkandidat mot sossarnas Marita Ulvskog. Vi är och bör vara fylla av självförtroende som Sveriges ledande Europaparti samtidigt som vi intar en kritisk hållning mot byråkrati, överstatligheten och tendenser till maktkoncentration.

När Ronald Reagan i USA körde sin kampanj: ”Love America – Hate Washington” bör vi på samma sätt anspela en kritisk ton mot mycket vad Bryssel och Strasbourg kommit att handla om. När allt för många beslut fattas på allt fler nivåer ovanför människor urholkas Europatanken. När Romfördraget undertecknades 1957 garanterades de fyra rörligheterna och mångfalden bejakades med betoning på ett mellanstatligt samarbete. Den inslagna vägen bör vi fortsätta på med mer union, mer öppenhet och mindre likriktning.

Till syvende och sidst tycker jag att Gunnar Hökmark, i vanlig ordning, sammanfattar det bra när han lite skämtsamt säger att EU är som en pall. Ett verktyg. Något som ska användas för att kunna nå högre upp när man inte på egna ben klarar det. Gemensama frågor som bekämpning av organiserad brottslighet, gränlösa miljöproblem eller den ständigt omdiskuterade asyl- och flyktingpolitiken är viktiga frågor som bäst hanteras gemensamt med andra.

Jag ser fram emot ett intensivt Europaår i frihetens tjänst. Därför kändes det särskilt bra att också avsluta det gågna året med att tala på det ämnet i granndistriktet med fantastiskt både duktiga och trevliga medlemmar. Tack för en bra lördag!

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: