När SD-bubblan brister

Beskedet om att SD saknar riksdagsmän på sin lista till Europaparlamentet inför valet den 7 juni 2009 är både ett sundhetstecken och måhända ett bevis för media att inta en skeptisk hållning. Enkla PR-trick och planterade rykten om att man ska lansera toppnamn i syfte att få uppmärksamhet är en bubbla som lätt brister. Verkligheten kommer alltid att hinna ifatt sverigedemokraterna som i dag har flera tomma stolar runtom på kommunfullmäktigen i Sverige.

Annonser

9 svar to “När SD-bubblan brister”

 1. Rolf Says:

  Du sossarna började med Bodströmssamhället, moderaterna toppar det, vart tror du väljarna har för alternativ att ta vägen?
  SD har genom detta ett plus osv och media + väljarna ser alternativ = därav uppfattas det som gratispublicitet när fokus på alternativ till etablerade ”stasi-partier” annonserar sina synpunkter.

  Se mönstret inte enstaka händelser.

 2. Patrik Ohlsson Says:

  Meriten av att ha suttit eller sitta i riksdagen skall inte överskattas. Sd har enligt min uppfattning redan de bästa toppnamnen vi kan ha.

  Det är media som i vanlig ordning blåst upp en höna av en fjäder (vilket DU sväljer med hull och hår), inte Sd. Ingenting som Sd sagt tidigare motsägs av den lista som nu presenterats, vilket media försöker framställa det som.

  Förhandlingar och diskussioner förekommer hela tiden mellan sverigedemokrater och representanter för riksdagspartier, och ibland handlar det även om överhopp till Sd. Ett antal sådana har som bekant skett under mandatperioden på den kommunala nivån.

  Vad har tomma stolar i kommunfullmäktigen med EU-parlamentsvalet att göra? Sd har fler tomma stolar i landets kommunfullmäktigen än vad riksdagspartierna har, till stor del beroende på att Sd blev inröstade fastän kommunala kandidater saknades (blanka sd-valsedlar fanns likväl, ombesörjda av valmyndigheten). En annan orsak är att sd-representanter avgått som följd av hot och att medborgare skräms från att kandidera för partiet.

 3. sara Says:

  Detta skriver du samma dag som Sverigedemokraterna får 4,5 %
  i senaste sifo =)

  Sverigedemokraterna i riksdagen 2010

  10 % i skåne röstar enligt samma undersökning på sd

 4. Tobias Says:

  Ja, du, André, idag ”sprack” visst den ”bubblan”…

  http://www.status.st

  Sd sade aldrig att man SKULLE få riksdagsmän, men med tanke på att man har fått det tidigare med Sten Andersson från ditt parti och faktiskt hade samtal med några riksdagsmän och det återstår lite tid fram till februari är det inte så otroligt. Men jag håller faktiskt med, som sd-sympatisör, att sd skulle ha avvaktat med att gå ut med något sådant i media.

 5. Anonym Says:

  Media verkar djupt besviken över att inte kunna avslöja vilka etablerade politiker som Sd lyckats värva till EU-valet. Ännu ett sätt av Media att svartmåla och förlöjliga partiet som icke trovärdiga. Som politiker skulle inte jag iallafall avslöja allt för tidigt, då blir man utfryst och uthängd till allmän beskådning. Sd är hela Sveriges hack-kyckling i Mediablaskorna. Sd-anhängare blir av med jobbet, utslängd ur facket och utsatt för hot och trakasserier. Ibland kan man undra om de som begår brott mot oss har straffimmunitet. I f.d. Sovjet hade de som tillhörde partiet straffimmunitet om offret inte var av samma politiska åskådning. Det fanns en statlig verksamhet som kallades för AB Mord, dessa rensade gatorna från oliktänkande. Är vi på väg att få detta samhällssystem som kallades på den tiden för “den nya klassen”?

 6. Anonym Says:

  http://patrikohlsson.wordpress.com/2008/12/13/grattis-sven-olof

 7. ack Says:

  Ett litet parti som växer sig stort, växer sig gradvis, inget konstigt med det.

 8. André Assarsson Says:

  Rolf,

  Det finns klart ett mönster av att stor nyfikenhet från allmänhetens sida när ett utmanade parti deklarerar att valda riksdagsledamöter från andra partiet är inblandade i arbetet. Det är ett mycket allvarlig påstående som skulle få enorma konsekvenser, inte minst med tanke på att det blott skiljer 4 ledamöter mellan Sveriges politiska majoritet och minoritet.

  Men så brast bubblan. Det var bara prat. Det bådar inte gott inför framtida försök att skaffa sig lika enkel publicering från SD:s sida.

 9. Patrik Ohlsson Says:

  Hönan som blåsts upp får stå för skvallerpressen och Assarsson. Fjäderna har vi nedan, d.v.s. det uttalande som gjordes av Roger Hedlund, lokal företrädare för Sd i Gävle:

  ”- Dels har vi blivit kontaktade av tyngre politiker från andra partier, dels har vi själva tagit kontakt med tänkbara kandidater.”

  Referens bl.a: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=825013

  Som jag skrev längre upp, så är värvande av politiker till Sd från andra partier en ständigt pågående process som pågår på alla plan. Sd har värvat och värvar från alla partier, men har kanske varit extra framgångsrika just när det gäller att värva från moderaterna.

  Mvh
  Patrik Ohlsson (sd), kommunfullmäktigepolitiker i Ängelholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: