LO skiter i Sveriges ungdomar

Jag noterade, under pågående förbundsstyrelsehelg, att min debattartikel om ungdomsarbetslöshet replikerades i Helsingborgs Dagblad av en LO-ombudsman. Ett svar är givetvis inskickat för att bemöta och blotta bristerna i engagemanget för landets arbetslösa ungdomar. Sedan 1970-talets lagstiftning som drevs igenom av socialdemokratiska regeringar med LO-kollektivet som kravmaskin är Sverige ett av världens sämsta länder på att sysselsätta ungdomar. Det är ingen slump. En lagstiftning som skapar en insiders-outsiders-situation exkluderar systematiskt de utan erfarenheteter.

I väntan på att mitt svar publiceras kan jag bara konstatera att när LO kräver högre ersättningsnivåer som gör det mindre lönsamt att arbeta som lösning på ungdomsarbetslösheten går det bara dra en enda rimlig slutsats; många ungdomar som saknar erfarenheter är inte välkomna in på arbetsmarknaden i deras Sverige. Så enkelt är det.

Annonser

Ett svar to “LO skiter i Sveriges ungdomar”

  1. Peter A Says:

    Kan bara hålla med dig, arbetssituationen för ej arbetserfarna ungdomar är under all kritik. Uppskattar förövrigt din blogg och ditt arbete för friheten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: