Tankar om framtidskonventet

Under fredagen till lördagen ägnades dagarna strax utanför Stockholm på nya moderaternas framtidskonvent som ombud från Skånemoderaterna eftersom jag var distriktsordförande för MUF Skåne när vi avhöll partistämma. Av någon anledning valdes samma ombud som partistämmans för ett år sedan. Som nyvald 1:e vice förbundsordförande blev rollen på plats naturligtvis mer av karaktären från MUF. Dessa är mina samlade tankar från framtidskonventet:

  • Gästade partirådet (partistyrelsen, länsförbundsordföranden och enstaka delegater) under fredagsmorgonen som en av väldigt få utan politiken som heltidsförsörjning med flera statsråd och däribland statsministern på plats. Formalian till trots måste jag säga att moderaterna är ett annat parti i dag än när jag engagerade mig för snart åtta år sedan. Det är alltid nära till skratt, högt i tak och alla är välkomna att delta i diskussioner utan hänsyn till titlar. Kul!
  • Debatterna var ömsom glödheta och det märktes att vi är ett brett och stort parti med utrymme för många olika åsikter. Vår ambition måste vara att på sikt bli ett 35-procentparti och då glädjer det att exempelvis barnstorlekarna blir hett ämne med olika uppfattningar. Riktigt kul blev det när ett ombud från Dalarna deklarerade att han var gammal Lundastudent och en fjärdedel av salen bryter ut i spontana applåder! Till och med arbetsmarknadsministern har ju läst i Lund, vilket jag för övrigt påpekade för honom under konventet.
  • Satt med Anna Maria Corazza Bildt vid bordet och vi diskuterade Europaparlamenentsvalet. Det var klart intressant med många olika perspektiv på kommande valrörelse som i mångt och mycket handlar om att mobilisera de egna väljarna att rösta. Moderaterna var bästa partiet i just denna kategori 2004 och mycket talar för att det blir en tuff utmaningar att behålla förstaplatsen med regeringsställning. Samtidigt talar mycket för att vi kommer lyckas ännu bättre med Gunnar Hökmark, Christofer Fjellner och Carl Bildt som profiler i utrikespolitiken.
  • Växlade också några korta ord med statsministern i matkön och vi konstaterade att det blir mer utav den varan den kommande veckan när Moderata Ungdomsförbundet ska träffa Moderaterna. Statsministern var annars på strålande humör och pratade med många i sin omgivning, vilket också känns som en del av förnyelsen av moderaterna med delaktighet för alla.
  • Vi var många MUF:are på plats som både syntes och hördes i samtal med både beslutsfattare och andra ledande moderater. Det är otvivelaktigt så att Sveriges största politiska ungdomsförbund gör skillnad. Varje dag. På olika sätt. Ibland är det uttalande i media, ibland är det i direkta samtal med regeringen och ibland kan det vara genom mer långsiktigt opinionsbildande. Att vara medlem i och stödja Moderata Ungdomsförbundet är att förändra Sverige!
  • Träffade också stora delar av kollegorna i nya förbundsstyrelsen och det känns riktigt bra. Styrelsen kommer att komplettera varandra på ett fantastiskt sätt samtidigt som den gemensamma viljan att vinna de två kommande valen och klara våra organisatoriska mål är enorm! Det blir hårt arbete, ständig kontakt med distrikt och föreningar samt dialog med partiet inför planeringen av verksamheten kommande helger på våra möten. Jag är övertygad om att det inte kommer dröja länge förrän förbundet och omvärlden märkt av den nyvalda förbundsstyrelsens vilja att vinna val och lyfta Moderata Ungdomsförbundet!
Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: