Unga Moderater med MUF Skåne

Helgen ägnades utanför Simrishamns utkanter som i sin tur låg utanför en landsortsväg en bit in i skogen på Stockeboda gård hos hemdistriktet MUF Skånes utbildning, Unga Moderater.  Jag konstaterade på den totalt tre timmar långa resan på vägen dit och därifrån att detta var den 11:e raka UM-utbildningen som jag varit med på med både vår- och höstutbildningar inräknade. Det är så klart inte i närheten av distriktets första ordförande Jonas Jacobsson men så är han också något äldre.

Den här gången höll jag anförande om MUF:s historia, miljöpolitik och ekonomi- och arbetsmarknadspolitik med utgångspunkt från ideologiska principer med efterföljande sakdiskussioner. Klart roligast var ekonomibiten som också lockade flest åhörare, vi ägnade nästan halva tiden åt att prata finanskrisen och olika syn och förslag på lösningar på densamma. Det blev bra diskussioner. Efter många helger utanför Skåne på olika centrala arrangemanget ägnades lördagskvällen åt hemfärd istället för traditionella festligheter men jag är övertygad om att det var minst lika lyckat som vanligt.

Tack alla deltagare, föreningar och hemdistriktet MUF Skåne för inbjudan som skånsk förbundsstyrelseledamot och tidigare ordförande i distriktet. Stockholm är bra men jag är stolt medlem i MUF Skåne!

Fredrik Saweståhl från Jarl Hjalmarssonstiftelsen talade om Östeuropa och imponerade med både kunskaper och egna reflektioner på ämnet.

Nyfikna åhörare under Sawståhls anförande strax innan undertecknad tog vid och pratade Moderaternas och MUF:s historia som ett av tre ämnen.

Fredrik Axelsson, distriktsordförande och en del av Moderata Ungdomsförbundets projekt Unga Förtroendevalda talade på samma ämne. Fredrik gör ett bra jobb som MUF Skånes sjätte ordförande!

Åhörarna samlas inför undertecknads andra anförande om frihetens miljöpolitik med många kloka både funderingar och reflektioner. På bild syns bl.a. Erik Frank, legend, Erik Raita, framtida legend från Helsingborg/Landskrona och Elias Eriksson, talang från Malmö MUF.

Daniel Kolm, numera politisk sekreterare och tidigare ombudsman och MSU-ansvarig för MUF Skåne talade direkt efter undertecknads sista anförande om ekonomi och arbetsmarknad. Det var kul att se Daniel på hemmaplan! Distritets ombudsman Robert Maricic ser nöjd ut och gjorde som vanligt strålande insatser i samband med arrangemanget tillsammans med Joel Berg, utbildningsansvarig och vice DO.

Undertecknad talar ekonomi och arbetsmarknad. Foto: Erica Buneck.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Unga Moderater med MUF Skåne”

  1. Erica Says:

    Tack för bra pass! Beklagar den något suddiga bilden men du måste stå still ;o)

    Hoppas du hade en trevlig helg i övrigt!¨

    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: