Kompis, det går bra nu! #2

Det var inte längesedan Frihet är inte gratis kunde konstatera att det går bra nu för moderaterna som vinner alltfler sympatisörer i opinionen. Den senaste mätningen av DN/Synovate visar på historiskt ras för socialdemokratin och en fortsatt statistiskt säkerställd ökning för moderaterna. Kombinationen av Mona Sahlins utestängning av vänsterpartiet till förmån för miljöpartikramande och den rådande lågkonjunkturen där moderaterna som parti har störst trovärdighet att hantera ekonomiska frågor, spelar så klart roll. Men då får vi inte glömma bort att det bästa fortfarande ligger framför oss och att valet 2010 kan bli ännu en rysare.

Låt oss påminnas om varför det går bra nu:

  • Moderaterna har Fredrik Reinfeldt samlar tre andra partier, en hel regering och det svenska folket med sig i uppslutningen kring jobbpolitiken och åtgärderna för att möta den lågkonjunktur som drabbar Sverige utifrån. Socialdemokraterna har Mona Sahlin som inte ens kan samla sina egna partimedlemmar, inte ens sina oppositionskollegor och ännu mindre svenska folket förlorar både i opinionen och i mätningar efter debatter mot Fredrik Reinfeldt.
  • Lågkonjunkturen och den s.k. finanskrisen har flyttat fokus från välfärdsfrågor, från integration och från miljöfrågor till plånboksfrågor och områden där moderaterna har hög trovärdighet hos väljarkåren. Vi uppfattas som det bästa partiet att sköta landets ekonomi och skapa bäst förutsättningar för att vi ska klara oss ur krisen medan vänstern inte upplevs så. Framtiden då? Moderaterna befinner sig i en stor utvecklingsfas där välfärdsfrågor genom ”Välkommen till verkligheten” gör att vi på allvar kommer att presentera en bred politik inom området i takt med att Anders Borgs arbetsgrupper presenterar sitt arbete inför partistämman 2009.
  • Det parti som vinner förstagångsväljarna vinner också valet 2010, om man ska följa traditionella trender och valanalyser. Moderaterna har Sveriges största ungdomsförbund som samlar närmre 10 000 medlemmar i samtliga län i Sverige med fungerande distriktsverksamhet, fungerande samordning vid landets lärosäten och gymnasieskolor genom Moderata studenter och Moderat Skolungdom som en del av MUF. Socialdemokraterna har inte ens det näst största ungdomsförbundet som brottas med efterskalven av skandaler, konflikter och interna problem. Vi har bäst förutsättningar för att vinna första och andragångsväljarna inför valet 2010.
  • Det svenska ordförandeskapet 2009 innebär minst ett halvårs fokus på EU-frågor där moderaterna som regeringsbärande parti med Fredrik Reinfeldt som statsman för över en halv miljard människor kommer att göra sitt bästa för att få mer Sverige i Europa. En statsman med ambitioner att flytta fram Sveriges positioner och bidra till utvecklingen tillsammans med Carl Bildt som utrikesminister med decennier av meriter ställs mot en splittrad oppositionsledare utan erfarenheter att leda Sverige i internationella sammanhang. Vi har stört trovärdighet. Igen.
  • Valet till Europaparlamentet är en styrkemätare och sätter trenden för det fortsatta självförtroendet med toppkandidater från båda läger. Moderaterna ställer upp som Europaparti och det första partiet i Sverige att säga ja till EG-tanken med Carl Bildt som tänkbar kandidat som EU-kommissionär, Gunnar Hökmark som är vice ordförande i största partigruppen i parlamentet EPP-ED och Christofer Fjellner som är näst yngsta ledamoten av samtliga 788 st. Sossarnas laguppställning med Marita Ulvskog, en gång medlem i Kommunistiska förbundet marxist-leninisterna kommer göra sitt bästa för att kunna möta detta men har inte en chans. Vi har stört trovärdighet. Ännu en gång.
  • Opinionsläget går i helt rätt riktning och det är gott om tid kvar att vinna valet 2010 med historiska ras för socialdemokratin som skakas i grunden. Aldrig förr har partiet testats med partiledare som inte tillträtt direkt som statsminister. Partiet har varit tyst, undangömmande och avvaktat den egna politiken i tron om att det inte skulle straffa sig. Nu hinner verkligheten ikapp ett splittrat parti av otåliga väljare som kräver besked. Kompis, det går bra nu, igen!
Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: