Bilder från Uppsala

I går eftermiddag reste jag från Lund efter min föreläsning med flygbussen till Malmö airport för att gästa MUF Uppsala och hålla ett anförande om frihandel inför ett 15-tal nyfikna och engagerade frihetshjältar. Det var fantastiskt kul att träffa alla och få se Uppsalas nyrenoverade distriktslokal som var både rymlig och otroligt fräsch med möjligheter att alltifrån sammanträda, lyssna på talare till kolla på film. Enligt uppgift skulle ett 15-tal medlemmar under ledning av Hannes Beckman, distriktsordförande ägnat hela augusti månad åt renovering och arbete på lokalen, snacka om engagemang! Det ser riktigt fint ut nu också.

Mitt anförande berörde ämnet frihandel och vikten av att värna öppna gränser i kampen mot alla som vill begränsa handel på olika sätt. Vi diskuterade alltifrån WTO, EU till svensk handelspolitik som öppnades upp i mitten på 1800-talet. Den kluriga frågan om barnarbete blev också föremål för diskussion då ingen i grunden ställer sig bakom det men samtidigt inser att det kanske är sista utvägen för många i länder som lever under samma villkor som vårt land en gång i tiden gjorde. Konsumentansvaret blev särskilt viktigt i sammanhanget.

Jag är fantastiskt glad för besöket och kommer gärna tillbaka även om det var lite halvjobbigt att gå upp 08 i morse för ny föreläsning i Lund eftersom jag var hemma kring midnatt i Helsingborg igen. Ombord på planet fanns för övrigt deckarförfattaren Björn Hellberg samt delar av Skellefteås hockeylag i elitserien, kul!  I morgon ska jag tillbaka till Stockholm och på lördag ta tåget till Örebro för att hålla tre anföranden på MSU:s höstkonferens. Men det är så klart värt allting; frihet är inte gratis och vi måste alla arbeta hårt för att kunna förändra världen! Några bilder från gårdagen:

Dagen började på Ekonomihögskolan i Lund.

Kunde inte låta bli att fota universitetsbyggnaden i Lund en vacker höstdag.

Eftermiddagsflyget från Malmö airport. Jag noterade att taxfreebutiken var öppen för alkoholinköp för alla resande utanför EU och särskilt kul är det Osloflyget då är attraktivt.

Upptåg på väg till Uppsala via Upplands Väsby. Upp i landet!

MUF Uppsalas medlemmar samlas inför anförandet.

Enligt tradition bjuds alla talare i distriktet på en flaska Dubonnay-vin som även går under beteckningen: ”En flaska odrickbart”. Jag tackar ödjukast och återkommer med recension.

Datorspel är inte helt ovanligt på Uppsalalokalen och kanske är det ett perfekt bevis på fungerande verksamhet när politik går hand i hand med allt annat som vi ungdomar uppskattar. Jag imponeras av den goda stämningen och bredden i distriktet med många duktiga engagerade både tjejer, killar, äldre och yngre!

Enligt säkra källor är det Uppsalas fyllehak som passerades på väg tillbaka till stationen där även antidemokratiska krafter passade på att skrika ”moderatjävel” och försökte åstadkomma fysisk skada i brist på respekt inför demokrati och i brist på argument. Jag ska skänka en extra tanke åt dessa på valnatten 2010 när moderat politik fortsätter att befria Sverige!

Annonser

2 svar to “Bilder från Uppsala”

 1. Lenard Says:

  Sesame oil is a seed oil and seed oils typically don’t hold up to time and oxygen very well however, ”the high vitamin E and antioxidant content in sesame seed oil makes it resistant to rancidity,” according to Sally Fallon Morell in her book Nourishing Traditions. Food for thought-should you buy the coconut juice online. Burts bees is a renowned name in beauty segment products which offer complete beauty and grooming products for a beautiful you.

 2. ginger Says:

  Reduces inflammation -cardiovascular, joint
  & gastrointestinal. To learn more about cancer preventive strategies,
  head over to the health journal Tips Of All Sorts.

  Ginger is also able to boost the intestinal lipase activity in the digestive system.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: