Gör en investering: Sök Stureakademin

Att utbilda sig är i grunden en investering i sitt eget s.k. humankapital. Precis som att investera i en ny maskin till fabriken, en chipspåse till filmen eller mobilsmycke till mobilen så är det något som kostar nu men som sedan genererar värde för ägaren. På samma sätt fungerar utbildningen. Kostnaden är den enorma tid som det tar att läsa böcker, skriva tentor och gå på föreläsningar. Tid som annars kunde gått till att arbeta eller resa runt i världen.

Men det är oftast värt allting för oss yngre som kanske har ett 40-årigt eller ännu längre arbetsliv framför oss. Då känns plötsligt 4-5 års utbildning som en ganska ödmjuk insats. Ett politiskt engagemang är också en investering och utveckling för oss som personer. Att lära sig argumentera, tala inför stora grupper människor, kampanjteknik, retorik och förhandlingar för att bara nämna några saker som alla använder och har stor nytta av i livet. Därför vill jag passa på att göra reklam för Timbros Stureakademi, en bra utbildning som jag själv medverkat på:

Vill du bli en del av Sveriges mest spännande frihetliga nätverk? Är du redo för ideologiska utmaningar? Vill du fördjupa ditt politiska tänkande och din förmåga att skriva, debattera och bilda opinion? Då ska du söka till Stureakademin 2009.

Programmet varvar egna studier med en exklusiv föreläsningsserie med framstående forskare, författare, journalister, politiker och andra opinionsbildare. Deltagarna träffas fyra långhelger (fre-sön) och ett antal vardagskvällar utspridda under året (februari-november). Programmet avslutas med ett examensarbete och en studieresa till Washington D.C. En gedigen skrivutbildning ingår också.

Bland föreläsarna genom åren märks Johan Norberg, Maria Rankka, Åsa Linderborg, Magnus Betnér, Nigel Ashford, Sofia Nerbrand, Thomas Gür och Göran Greider.

Tidigare deltagare samlas i nätverket Stures alumner och återfinns i dag som journalister, krönikörer, ledarskribenter, politiker, tjänstemän i regeringskansliet, rapportförfattare åt Timbro, doktorander vid universiteten etc.

Utbildningen riktar sig i första hand, men inte uteslutande, till den som är universitetsstudent och 20-25 år gammal.

Sista ansökningsdatum är 1 december. Se film från verksamheten på http://www.stureakademin.se. Där finns också information om hur du söker. Frågor besvaras av Håkan Tribell, 08-587 898 20, 0708-922 916 eller stureakademin@timbro.se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: