Hej då, hyresgästföreningen!

På tv rullar hyresgästföreningens senaste propagandafilm som handlar om att ta ställning mot marknadshyror till förmån för mer planekonomiskt statligt reglerad bostadspolitik som hindrar byggande och ställer hundratusentals ungdomar utan boende. Budskapet som kablas ut till svenska folket lyder i stil med: ”Om vi börjar med marknadshyror kommer massa folk bli tvingade att flytta” med efterföljande länk till sidan hallåpolitiker.se och politikers svar borde vara; hej då, hyresgästföreningen!

Det säkraste sättet att förstöra en stad, näst efter bombning, är att införa hyresregleringar lär den socialdemokratiska ekonomen Assar Lindbeck ha yttrat. På grund av hyresregleringarna i Sverige som infördes i samband med andra världskriget och som lever kvar i våra dagar byggs inte bostäder som kan möta den kraftiga efterfrågan bland landets unga. På grund av hyresregleringarna är det inte tillräckligt attraktivt för bostadsföretag att bygga nytt i Sverige. På grund av hyresregleringarna betalar Johan, 23 år ute i förorten eller landsbygden samma månadshyra som Lisa, 26 år i centrala storstäder eller längs kusterna.

På deras politiskt färgade propagandasida går det att klicka på: ”Varför demonstrerar vi?” med tillhörande rubrik: ”Om myten att marknadshyror leder till leder till ökat byggande” varpå svaret blir en hänvisning till SvD:s Kultursidor. Seriöst. Verkligen. Nästa gång hyresgästföreningen försöker värva mig som medlem tänker jag inte ens öppna dörren. Sist besvärade jag nämligen mig genom att lägga en halvminut av min tid på oseriösa semi-socialistiska organisationer som förstör för oss ungdomar.

Med sina tidigare medlemskap i ABF och Palmecentret kan deras nuvarande ordförande Barbro Engman, f.d. socialdemokratisk riksdagsledamot glömma all trovärdighet i debatten. Socialism är socialism och det spelar ingen roll vilken form av förpackning, logga eller föreningsbeteckning man försöker paketera in en politik som exkluderar unga människor. Den är lika farlig då som nu. Hej då, hyresgästföreningen!

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Hej då, hyresgästföreningen!”

  1. Johan Lundberg Says:

    Va, betalar jag samma hyra som de giriga isterbukarna i storstan´?! Det var det jävligaste! /Johan, 23 år, från landsbygden

  2. hyrdigfri Says:

    Nej, Johan det gör du inte…

    När MSU gör utspel om hyran brukar det bli så här:

    http://hyrdigfri.wordpress.com/2008/10/14/msu-attackerar-men-bangar-en-fajt/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: