Ett hugg i motionsdjungeln

Den med mycket fritid och ett stort intresse för våra folkvalda riksdagsledamöters arbete kan läsa några av de 3673 inkomna motionerna till Sveriges Riksdag under den allmäna motionstiden. Mitt tips på hur många som kommer att bifallas: 0. Det är å andra sidan kanske inte så konstigt heller med tanke på hur bisarrt formulerade vissa är och vart fokuset ligger hos våra förtroendevalda lagstiftare där det knappast råder brist på samhällsproblem.

En sosse vill avskaffa alla kungliga flaggdagar, en moderat vill förbjuda transfetter i matvaror, en miljöpartist vill förbjuda SMS-lån, andra moderater kontrar med att vilja tvinga in EU-flaggan i offentliga byggnader samtidigt som en tredje moderat vill detaljreglera skyltar vid övergångsställen. Dessa hittades efter bara fyra minuters läsning bland alla tusentals motioner.

Det finns bra inslag också såsom införandet av platt skatt, införandet av marknadshyror, avskaffad regimradio och regimtv, slakt av spelmonopolet, sänkta åldersgränser för alkoholinköp, stärkt integritetsskydd och en rad andra förslag från något skarpare ledamöter som ser samhällsproblemen och vågar utamana dem. Förhoppningsvis når många av dessa ledamöter mer inflytelserika positioner i framtiden med stöd av personer som vågar forma morgondagens samhälle med en bestämd agenda. Det går inte att nå resultat utan att våga utmana och riskera kortsiktig kritik.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: