Cirkusen Kartellen

Cirkusen Kartellen drar vidare till nya aktiviteter och händelser. Det som brukar förekomma på cirkusar finns där naturligtvis. Manegen är krattad och cirkusvärden Mona Sahlin bjuder på underhållning föga värdigt regeringsduglighet för landet Sverige. Låt oss titta närmre på karavanen:

Jonglörerna Här hittar vi uttalanden om att Lars Ohly är med i samarbetet men samtidigt inte. Också jongleras budskapen runt hela tiden. I dag får vi alltså veta att vänsterpartiet ändå är välkomna att samarbeta med sossarna och miljöpartiet. Fast ändå inte. Kanske. Ibland.

Clownerna – Här har vi mängder av personer att välja mellan med uttalanden som fått många att både skratta och gråta i övertygelse om att det inte går att ta någon företrädare på allvar. Vad sägs om Marita Ulvskogs ”Han är ju partisekreterare den här killen, han är van att snacka skit” apropå folkpartiets motsvarighet eller Mona Sahlins ”Jag är baske mig ingen ohederlig person! Jag är ingen fifflare” under Tobleroneaffärens presskonferens.

Dresserade djur – Här är vänsterpartiet ett utmärkt exempel vars företrädare mest sitter i burar och inte får vara med på cirkusen. När det väl är dags för föreställning lämnas man, mot sin vilja, utanför såsom i juli 2008 när andra övriga två partier gör upp om FRA-lagen. Ibland kallas också partiet för sossarnas dörrmatta och det finns ju dem som uppskattar tidigare dresserade djur till sådana ändamål.

Akrobater – Här är socialdemokraterna som bäst. Trots det historiska katastofvalet för två år sedan klarar sig och till och med upphöjs personer som Thomas Bodström, Thomas Östros och Marita Ulvskog till nya positioner i partiet med framträdande roller. Bara Mona Sahlin själv lyckas med konstnärliga tricket att trolla bort flertalet obetalda parkeringsböter, betalningsmygel och slöseri med skattemedel till att aspirera på statsministerposten. Balans, smidighet, akrobatisk förmåga och koordination i det politiska landskapet har få tidigare skådat.

Ställ dig själv frågan; Vill du att Cirkus Kartellen ska regera vårt land? Skulle du ens köpa en begagnad bil av dessa människor? Skulle du anförtro dem ditt husdjur en vecka? Nej, precis.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: