Massmord är inte coolt

Följande artikel är publicerad på muf.se

Många unga på framförallt universitets- och högskoleområden eller trendiga fikaställen bär klädesplagg föreställande massmördare eller symboler över regimer som mördat miljontals människor i kommunismens namn.

Det anses tydligen vara trendigt när det i själva verket borde vara politiskt laddat och tabubelagt att bära Ernesto ”Che” Guevara på bröstet, väskor med Mao:s porträtt eller röda tröjor med hammare och skära eller den ryska förkortningen för Sovjetunionen, CCCP.

Även om jag inte är någon förespråkare så kanske kan historia i kärnämne i gymnasieskolan bidra till att fler får upp ögonen. Att Che Guevara inte var en vänligt sinnad missförstådd person är ingen hemlighet, men sanningen tål att upprepas. Han utsågs till chef för bank- och industriväsendet på Kuba under ledning av Castro efter maktövertagandet trots att han inte visste något om ekonomisk teori. Kuba drevs in i en planekonomisk och odemokratisk linje där näringsliv och jordbruk tvingades in i planekonomin där arbetslivet militariserades med beräkningar om gratis arbete för staten.

Han ledde arkebuseringssystemet efter revolutionens intåg 1959 och var i början av 1960-talet med och byggde upp de kubanska arbetslägren, i sann Sovjetisk stil. Han såg upp till Lenin och hyllade den maoistiska våldsvågen som drabbade Kina under namnet Kulturrevolutionen. Che Guevara hyllade våldet och menade att hat var bra eftersom det förvandlar människor till “effektiva, våldsamma, selektiva och kalla mördarmaskiner”. Bara Mao:s ekonomiska politik i Kina svälte ensamt ihjäl 38 000 000 människor samtidigt som Sovjetunionens kommunistparti dödade en bit över 69 000 000 människor mellan år 1917 och 1987.

Det enda rätta är att använda marknadsekonomins konsumentmakt och bojkotta produkter som skönmålad ideal som hör hemma på och borde förpassas till historiens soptipp med tillhörande neonskylt som blinkar med siffrorna över antalet offer i brott mot mänskligheten. Andra menar att man borde bära tröjorna för att på så vis urvattna idealen och kommersialisera budskapet utan att ta budskapen på för stort allvar. Problemet är att vi som är födda och uppväxta med få minnen från tiden innan Berlinmuren där valfrihet är lika självklart som att kunna studera var man vill i världen aldrig kommer att lära oss av historien om vi inte påminns om den.

Få av dagens ungdomar kan föreställa sig ett Sverige med kilometerlånga brödköer till ICA för att överleva dagen eller användning av inrikespass för att ens kunna besöka släkt eller bekanta i andra delar av landet. Få kan föreställa sig ett Sverige fyllt av fabriker som tillverkar miljontals produkter som sedan ingen använder eller känslan av att inte ens ha rätt att äga prylar när ipod och mobiltelefon i dag är en självklarhet. Allt detta har varit verklighet för miljontals människor världen över som darrar av rädsla när sången ”Internationalen” trummar igång.

Det enda som skiljer de kommunistiska krafterna i dagens Sverige mot historiens beprövade motsvarighet, är att de senare hade makt medan de förra inte har det. Låt oss därför ta debatten med alla som bär dessa tröjor eller väskor och upplysa om att massmord inte är coolt. Ingen vill veta var du köpt din tröja men vi förväntar oss en rejäl förklaring till varför.

André Assarsson
förbundsstyrelseledamot Moderata Ungdomsförbundet
https://assarsson.wordpress.com
andre@muf.se

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

2 svar to “Massmord är inte coolt”

 1. Röde Condoren Says:

  Det ska vara tabubelagt att vara vänster? OK…har du hört talas om ordet yttrandefrihet?

  Vi tar yttrandefrihetsaspekten av ditt bogus först. Varför ska det vara tabu att vara vänster men inte liberal? Liberalerna som bland annat försvarat slaveriet i USA med hjälp av John Lockes argument, som sett till att indianerna folkmördades genom att privatisera marken, bryta ingångna fredsavtal och låta nybyggare löpa blodigt amok på slätterna. De liberala staterna som stött fler diktaturer i världen än det funnits realsocialistiska diktaturer! inklusive fascisterna och nazisterna i Europa! Före OCH efter andra världskriget!

  Du vill att historia ska vara ett kärnämne i skolan och det p.g.a. antikommunismen. OK, var det inte MUF som ville avpolitisera skolan? Eller…visst, ja! Glöm det! Det handlar om att få folk att tänka ”rätt” och vara höger. Då får man hyckla.

  Även om jag vet att det är svårt att sammanfatta historia på några rader så är din historia om Cuba helt uppåt väggarna. Det var först 1968 som allt förstatligades! Visa att höga betyg i skolan är lika med höga kunskaper! Det är inte första gången jag frågar dig hur det står till med källkritiken. Du verkar inte ha lärt dig något senaste gången.

  Sedan ser vi att du utgått från Rummel när du drar upp siffrorna. Ja, gudbevars… Jag skrev några kommentarer där jag visade att Rummel är en humbug och du är märkligt tyst. Jag får väl fråga här då.

  Du är väl medveten om att Rummels siffror enligt honom själv är ”inte är överensstämmande med sanningen” och att han ”gissar”, ”uppskattar” o.s.v. när han beräknar dem?

  Ärligt! Tycker någon här att det ger ett seriöst uttryck att använda sig av höftningar och sedan kalla de ”medelhög skattning”, ”lägre skattning”, ”konsoliderat medelhögt estimat”, ”välbetänkt gissning” eller att en siffra baserar sig på det ”troligaste en betyder vad en förnuftig människa skulle hålla med om på grundvalet av materialet och analysen”. Jag skämtar inte om det sista!

  Rummel är dessutom en hycklare av enorma mått. Hans prat om att ”kommunismen” dödat en massa människor genom ”vårdslös och fördärvlig likgiltighet” mot människor så vill han inte ta med de människor som dör av kapitalismens ”vårdslösa och fördärvliga likgiltighet”.
  Ett exempel är de 11 miljoner barn som dör varje dag av enkla botbara sjukdomar som av läkemedelsföretagen anses vara för olönsamma att få bort.
  Vidare exempel på Rummels apspel när när han påstår saker som är fysiskt omöjliga. Som att Djingis Khan och hans anhang dödade 50 miljoner vid de mongoliska erövringarna. (747 000 döda i Nishapur, 1,3 miljoner i Merv, 50 000 i Kazvin, 70 000 i Nessa, 1,3 miljoner i Merv Chajan, 1,6 miljoner i Herat, 800 000 i Baghdad o.s.v.)
  Mannen har ingen som helst källkritik och lider av en löjlig tilltro att historien kan förklaras i matematiska termer.

  Du pratar också att vi ska ”påminnas” om historien? Vad ska vi påminnas om? Enligt vems perspektiv? högerns perspektiv? Säg som det är istället istället för att hymla! Du vill att vi ska politisera skolan och se till att undervisningen blir högerinriktad! Det går inte att dra några andra slutsatser!

  Din framtidsbild av Sverige under socialismen är lika trovärdig som Svenskt Näringslivs (dåvarande SAF) bild av Sverige år 2000 på 1960-talet!

  Jag tar gärna debatten med dig! För min första fråga blir då den här! Om nu hammaren och skäran, Che Guevara och andra vänstersymboler ska vara förbjudna, ska då den amerikanska flaggan förbjudas?
  Här är NÅGRA exempel på vad USA gjort.
  * Finansierat dödsskvadroner i El Salvador
  * Byggt upp paramilitärer i Nicaragua
  * Aktivt hjälpt fler diktatorer i världen till makten än det funnits realsocialistiska länder.
  * Varit de enda att kärnvapen-attackera länder i krig. (Japan, Irak och Jugoslavien)
  * Stött nazister även efter andra världskriget.
  * Stött Sydafrika under apartheid-tiden.

  Jag tar GÄRNA den debatten!

 2. Klockrent citat « Frihet är inte gratis. Says:

  […] Läs gärna mitt inlägg: ”Ingen vill veta var du köpt din tröja” också. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: