Hej då, Ulvskog!

Partisekreterare Marita Ulvskog byter Sveavägen 68 till Europaparlamentet som parlamentariker. Det ska bli mycket intressant att se hur invånarna i Baltikum som levt under kommunistisk förtryck ska reagera på en svensk politiker som i sin ungdom var med i Kommunistiska förbundet marxist-leninisterna.

Kanske kan hon diskutera synen på demokrati tillsammans med Benito Mussolinis sondotter Alessandra Mussolini som är italiensk EU-parlamentariker? Med smaskiga citat som ”Det kändes som en statskupp” apropå borgerliga valseger 1976 eller direkt efter valet 2006: ”Vi har inte förlorat, alltså. Vi har starkt stöd i stora delar av landet” kan det säkert bli intressant. Jag är i grunden övertygad om att socialdemokraternas partisekreterare är demokrat men synen på indviduella rättigheter såsom äganderätt eller näringsfrihet är skrämmande.

Just nu pågår provvalet inom moderaterna och vi medlemmar äger rätten att kryssa kandidater som ska stå på moderaternas valsedel i det viktiga Europaparlamentsvalet 2009. Förra gången det begav sig kryssade jag Gunnar Hökmark på valsedeln medan provvalet inom partiet inte var öppet för medlemmarna. Det var ett klokt val. Den här gången tänker jag även kryssa Christofer Fjellner. Jag är övertygad om att vi i ännu större utsträckning behöver extremt tydliga moderata profiler med stark ideologisk prägel i ett val där inte ens hälften röstar. Det handlar om att mobilisera de egna och sossarnas val av Marita Ulvskog följer i samma mönster.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: