Strålande nätverk?

På bloggen som drivs av Magnus Andersson, förbundsordförande CUF går det att läsa om ett nytt liberalt miljönätverk på deras initiativ. Vi minns alla DN Debatt-inlägget som ingjöt mod om en frihetligt allierad miljökraft tillsammans med Moderata Ungdomsförbund. Eller? Jag är försiktigt positiv och tycker i grunden otroligt bra om Centerns ungdomsförbund som en fräsch politisk kraft men den så otroligt viktiga energifrågan saknar fortfarande svar från alliansgrönt håll.

Det går inte att lösa Sveriges långsiktiga energiförsörjning med låga energialternativ med vindkraft som inte klarar av att möta den stigande efterfrågan. Det krävs en mångfald av alternativ som hämtar sin grund i den säkra och miljövänliga kärnkraften som kan göra Sverige oberoende från import av smutsig kol från Danmark och Polen eller rysk kärnkraft. Det krävs mod att lyfta kärnkraftfrågan från en taskig folkomröstning för 28 år sedan när många av oss inte ens var födda. Vi i Moderata Ungdomsförbundet har det modet, har Centern eller CUF det?

Vi väntar med spänning på en långsiktig lösning på energifrågan.

Annonser

2 svar to “Strålande nätverk?”

 1. Magnus Says:

  Kul att du gillar idén med nätverket. Vi är absolut inte rädda för att lyfta energifrågan, nätverket är väl inte tänkt som något som skriver programförklaringar utan lyfter idéer och vi har redan pratat om att någon träff under senhösten ska handla om energifrågan.

  CUF:s hållning å andra sidan (vilket inte ska sammanblandas med nätverket för där var allsköns människor) är att man bör ha en friare energimarknad med tydliga kriterier, där energikällor inte utsätts för politisk prövning utan testas mot förutbestämda kriterier som miljömässighet, leveranssäkerhet och pris.

  Det finns mycket att säga i energifrågan och jag diskuterar den mer än gärna. Tyvärr tycker jag att man från höger till vänster är för eller mot vissa energikällor. Antingen vill man förbjuda, stoppa eller bygga ut på politisk väg… jag är inte säker på att något av det är lösningen.

  Hör gärna av dig om du är sugen på att vara med på nästa träff. Då blir det miljölagstiftning och miljöbalkens krumbukter som stoppar vind, vatten och järnvägsprojekt i dagsläget.

  Allt gott!

 2. André Assarsson Says:

  Magnus,

  Tack för snabbt svar på inlägget. Jag håller i stora drag med dig. Till syvende och sidst handlar det om att visa politiskt mod och inleda avregleringen av svensk energimarknad. Om politik står i vägen för en fri energimarknad måste politik bana vägen för att kunna lösa problemen.

  Min oro kring den historiska kärnkraftsskepsisen inom just Centern tycks vara berättigad om man inte är beredd att ta politisk ställning kring energialternativen. Förhoppningsvis kan nätverket ingjuta mod i det arbetet och sätta den viktiga kärnkraften på agendan även hos er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: