Kärnfull regeringsförklaring

Gårdagen blev en halvdag vid Ekonomihögskolan i Lund och eftermiddagen samt kvällen på Helsingborg MUF:s föreningslokal där Riksdagens högtidliga öppnande visades på storbild. Lite som en fotbollsmatch fast för politikintresserade. Det var särskilt glädjande att lyssna till statsministerns regeringsförklaring som i dessa opinionskärva tider faktiskt tog ett steg tillbaka till vad allting egentligen handlar om. Det var en påminnelse till väljarna om maktskiftets innerbörd för Sverige och arbetslinjens kärnfullhet som genomsyrar regeringens arbete.

Bara genom att lyckas kommunicera en i grunden befriande och inkluderande politik på rätt sätt kan vi lyckas vända opinionsbilden. För det är just en bild. Jag minns själv hur fantastiskt ljust allting såg ut med Bo Lundgren inför 2002 års valrörelse eller hur Carl Bildt briljerade i opinionstoppen inför valet 1998 men som sedan slutade med valförluster. Opinionen eller media må ha kort minne men vi partiaktiva vet att det är riktigt långt kvar till valet 2010.

Betänk också att Sverige i ett halvårs tid profileras som ordförandeland för Europeiska Unionen med statsminister Fredrik Reinfeldts stora intåg på världsarenan. En trygg statsman som samlar svenska folket. Betänk också att Mona Sahlin står på andra sidans startfält vars förtroende som person dalar rejält i jämförelse med partisympatierna i en kultur där personer blir allt viktigare i svensk politik. Betänk också att Sverige står väl rustat inför finansoron med ett överskott i statens finanser motsvarande hela underskott i andra länder i vår omgivning.

Betänk också att Moderaterna har Sveriges i särklass vassaste politiska kampanjorganisation som är starkare än kanske någonsin tidigare; Moderata Ungdomsförbundet kommer att för första gången på otroligt länge att vara minst 15 000 medlemmar starkt om två år!

Annonser

Ett svar to “Kärnfull regeringsförklaring”

  1. Anders Arnholm Says:

    Att inte ta upp FRA kännde imho svagt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: