”I am an american”

Bill Clinton var amerikansk president, Lennart Daléus var partiledare för centerpartiet, EU-toppmöte i Sverige, Hammarby IF vann SM-guld i fotboll och Scary Movie 2 & Hannibal producerades som filmer. Visst känns sju år sedan ibland avlägset. Låt oss därför aldrig glömma terrorattentaten mot New York och Washington som skördade nästan 3 000 oskyldiga människors liv.

Själv ska jag bära en amerikansk pin. I samma anda som Kennedy kallade sig själv för en Berlinare är jag i dag just denna dag en amerikan.

Annonser

3 svar to “”I am an american””

 1. Johan Lundberg Says:

  Clinton var väl inte president? Det var ju George W Bush som var president och efter attackerna ledde den fria världen kampen mot terrorism. Han valdes år 2000 och har suttit 2*4 år, det är därför det är val i USA i år och inte senare.

  Här är presidentens tal vid en minnesceremoni några dagar senare. Om inte Clinton smalnat av och åldrats plötsligt så är det Bush bakom skrivbordet.

 2. André Assarsson Says:

  Johan,

  Jag misstänkte att frågan skulle ställas och på sätt och vis har du rätt. Nu försökte jag använda året 2001 överlag som någon form av riktmärke för att inte glömma vad som hänt.

  Formellt sett tillträdde George W. Bush den 20 januari 2001 som USA:s president. Därmed får Bill Clinton antas varit president dessa inledande tre veckor på året.

 3. Marcus Friberg Says:

  Jag såg att Lundberg redan lämnat avtryck på det jag tänkt nämna.

  I så fall: Olofsson tillträdde som c-partiledare på våren 2001. Men visst, det var 2001.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: