Six more years!

Så sakterligen börjar det trilla fram politiska besked från gamla socialdemokraterna till väljarna när vi befinner oss i halvtid inför nästa allmänna val och redan nu kan vi konstatera att valvinnaren 2010 tycks bli den sittande regeringen och dess partier. Dagens utspel om skärpta krav om sjukskrivna i kombination med löften om att inte leverera en skattechock och total skatteåterställning men även flitig användning av arbetslinjen som begrepp berättar entydligt att nya moderaterna förändrat den politiska spelplanen i Sverige för många år framöver.

För att kunna vinna val i Sverige måste nu arbetsutbudsrelaterad politik förespråkas, allianser måste byggas och vallöften måste ges på förhand. Det går inte längre arrangera SM i bidragskramande, stoltsera med enpartisystem och minoritetsregeringar där man inte vill ta i andra partier med tång eller i efterhand nattmangla fram politiken i sista stund. Det står klart att 2006 års allmänna val flyttade spelplanen och maktskiftet gav Sverige den friska demokratiinjektion som vi så väl behövde. Det står också klart att gamla socialdemokraterna hittils i handling inte lyckats uppfylla ett enda av nämnda nya kriterier inför nästa val.

Det är än så länge bara prat. Prat, prat och prat utan handling. Det pratas om att forma en vänsterllians, det pratas om arbetslinjen men i politiken är det inga förändringar och det pratas om vallöften och att väljarna ska få veta i god tid men än så länge råder vakuum. Det är två år kvar till nästa riksdagsval och än så länge har jag aldrig tidigare känt mig så övertygande inspirerad att arbeta i en valrörelse. Vi kommer nämligen att vinna – igen. Minst six more years!

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: