Början på slutet för SVT

Idag skriver Christina Jutterström på DN Debatt. Det är ingen hemlighet att Jutterström inte hänger med frihetsvänner på sin fritid men dagens utspel måste vara nytt personligt rekord i socialism. Under sin tid som chefredaktör ändrade hon två liberala tidningars beteckningar till ”oberoende” och har lyckats sparka både Per Ahlmark, folkpartistisk f.d. vice statsminister och Ulf Nilsson, liberal journalist från sina jobb. I dag kom en ny insats i socialismens tjänst.

Eftersom allmänhetens och i synnerhet vi yngre har utvecklat en negativ attittyd gentemot tv-avgiften (påtvingad statligt television är såå 1960-tal) måste lösningen, enligt Jutterström, vara att gå steget längre och införa en tv-skatt så att det blir mer ännu mer tvångsinslag. Fräscht. I dag finns det hundratals kanaler att välja emellan och SVT:s utbud lockar inte en yngre målgrupp. Själv avskyr jag kulturprogramet Kobra. Unga mellan 15-24 år väljer istället TV3, TV4 och Kanal 5 enligt tidigare länkad undersökning.

Att tvinga hela befolkningen att betala för SVT:s och SR:s utbud trots att den ratas av yngre målgrupper vore som att skjuta sig själv i huvudet för att bota huvudvärk. Yngre människor avgör ofta framtidens marknad och är detta sista kvälvande andetaget från en relik från glömda delar av 1900-talet? Är detta början på slutet för SVT vars utsatthet gått till den milda grad att reklaminslag med sponsring införts, betalningskrav av OS-sändningar och nu senast tvångsmetoder används? Jag tror faktiskt det.

Kanske är tv-skatt en mer effektiv indrivningsmetod som sparar både personal och pengar för staten jämfört med tv-licenser men så länge SVT inte konkurrensutsätts förblir det en oigenkännbar relik från en svunnen tid för en ny generation tv-tittare med helt andra krav än tidigare generationer.

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Början på slutet för SVT”

  1. Eric Says:

    Kolla axess.se där saken kommenteras med suggestiva rubriken ”Ska Public Sevice finansieras med begravningsavgift?”. Helt underbart.

    http://www.axess.se/web/discussion.nsf/0/3643411F50187899C12574A5003F202B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: