Mona Sahlin är Göran Persson 2.0

I går sommartalade oppositionsledaren Mona Sahlin i södra Stockholm. Det bjöds på t-shirts med budskapet ”Mona for president” (vilket är särskilt ironiskt då monarkins avskaffande är beslutat på S-kongress), sång av staten & kapitalet (vilket nästan är samma sak i Monas ögon) och så klart innehållslös kritik av FRA-lagen.

Rubriken i Sveriges Radio skräder inte med orden: ”Sahlin gav tydliga besked i FRA-frågan” vars journalistiska hyllning är helt obegriplig. Vilket var då det tydliga beskedet? Vad är det Mona Sahlin ger för besked till oroliga ungdomar som inte vill bli massavlyssnade? Jo, det här sade Mona Sahlin:

Låt mig vara väldigt tydlig. Det enda sättet att samarbeta med socialdemokraterna i FRA-frågan är att riva upp lagen, att börja om från början med en parlamentarisk utredning, med öppenhet, med insyn, med tid för debatt. För något annat får statministern vårt stöd.

Formuleringen ”att riva upp lagen” låter vackert men betyder absolut ingenting mer än att fatta ett nytt beslut än den moderatledda regeringen. Nähä? Det är ingen affärshemlighet att oppositionen vill ändra på beslut fattade av en annan regering. Vad är då det nya beslutet? Jo, vi ska ”börja om från början med en parlamentarisk utredning” vilket inte säger någonting då regeringens FRA-beslut redan är baserat på en utredning. Vi ska alltså utreda utredningen med en ny utredning. Någon som känner igen sig? Just det, Göran Perssons favoritord är här för att stanna. Mona Sahlin är Göran Persson 2.

Avslutningsvis måste även formuleringen ”tid för debatt” kommenteras. Tid för debatt?! Har FRA-lagen föregåtts av någonting annat än debatt? Alltifrån hela bloggvärlden till gråtande riksdagsledamöter och FRA-direktören själv har ventilerat vartenda argument som finns. Vi ska alltså debattera mer? Som om Mona Sahlin inte fattat att en majoritet vill avskaffa lagen. Som om Mona Sahlin inte hört argumenten. Som om Mona Sahlin inte menar allvar med vad hon säger.

Moderata Ungdomsförbundet motsätter sig FRA-lagen. Jag är övertygad om att vi med Niklas Wykman kommer tillsammans med övriga av alliansens ungdomsförbund inom respektive parti på stämmor, kongresser och andra beslutsfattande partiorgan förmå en ändring i frågan. Regeringen och partierna är inte samma sak. Vi kommer att lyckas med vår uppgift. Vilket partis medlemmar värnar mer om individens integritet mot statliga övergrepp? Vilka vill se mindre stat och mer individ? Moderaternas.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: