Gnugga för friheten?

Jag noterade att Liberala Ungdomsförbundets ordförande Frida Johansson Metso som förr ville bojkotta hela OS-arrangemanget nu istället vill att idrottarna (som ju skulle stanna hemma) ska protestera med gnuggtatueringar för mänskliga rättigheter. När politiker sätter press på och politiserar våra idrottsstjärnor till reklampelare för olika former av värderingar så bryts helt ny mark som kan sluta var som helst.

Ska då amerikanska kongressledamöter kräva att USA:s basketlag bära symboler för marknadsekonomi i landet Kina med stora regleringar för landsbygden? Eller ska Frankrikes parlamentariker kräva att deras stjärnor skyltar med budskap för bättre miljö i det extremt förorenande Kina? Och ännu värre; måste vi nöja oss med Kina som land när hela världen tittar på? Danmarks folketingsledamöter borde kunna skicka Muhammed-karikatyrer på sina sprinterlöpare för att slåss för yttrandefriheten?

Det står givetvis våra duktiga idrottsstjärnor fritt att både bry sig och helt strunta i vad politiker försöker pracka på dem i samband med en turnering där man ägnat tusentals timmar åt träning, förberedelse och fokusering på en uppgift som kan vara över på bara några minuter. Lyckligtvis finns det många goda krafter som kämpar för mänskliga rättigheter i Kina!

Jag tror Stefan Holm ställde frågan tillbaka till LUF:s ordförande i en radiodebatt om vad hon var beredd att uppoffra eftersom hon krävde att alla idrottare skulle stanna hemma efter alla år av förberedelser. Vi fick inget vettigt svar. Några månader senare får vi läsa om tatueringar. Vänta bara till det börjar om fyra dagar, då har säkert LUF gnuggat fram något nytt briljant förslag.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: