MUF Stockholms distriktsstämma

I helgen avhöll, Sveriges största MUF-distrikt, MUF Stockholm sin distriktsstämma. Jag var på plats i egenskap av fadder åt Stockholmsdistriktet från förbundsstyrelsen men även skånsk ordförande. Våra distrikt är konkurrenter om platsen som Sveriges största partipolitiska distrikt i ungdomsförbund och vartannat år brukar vi skåningar prenumerera på platsen.

Under fredagseftermiddagen träffades förbundsstyrelsen för möte. Det var ett konstruktivt och rekordsnabbt styrelsemöte som mest präglades av avstämningsarbete. I pausen gick jag utanför dörren för att hämta frisk luft och då stannar plötsligt en bil rakt framför dörren och ut kliver Sveriges justitieminister som hälsar glatt. När hon sedan försöker öppna till Moderaternas kansli blir det stopp. Skämtsamt utbryter jag: ”Du verkar inte anförtrodd?” med ett lättsamt skratt till följd och en dörr som öppnas några sekunder senare. Snacka om att det ibland känns ovant att vi moderater sitter i regeringen med ministrar så nära verksamheten.

Och mer ministerprat blev det. Under lördagen valdes sedemera Tina Ghasemi till ny distriktsordförande för MUF Stockholm med Jessica Rosencrantz och Hannes Holmér som vice ordförande. Det är ett riktigt imponerande presidium som utgör ministermaterial vilken dag som helst i framtiden. Efter personvalen var det biståndsminister Gunilla Carlssons tur att påträffa skånsk ödmjukhet. Vi hamnade nämligen bredvid varandra i varsin fåtölj i tio minuter innan det var dags för henne att tala inför stämman. Eftersom MUF Skåne i tidningarna krävt avskaffat bistånd frågade jag henne hur arbetet går, strax efter jag presenterat mig. Jag fick ett överraskande positivt svar och det märktes att hon läst våra artiklar.

Några ord om lördagskvällen. På bild syns undertecknad strax innan stämmomiddagen med en av förbundets avtackningsgåvor till avgående ordförande Daniel Somos som betalat ett decennium av sitt liv för frihetens idéer varav hälften av åren i MUF Stockholms distriktsstyrelse. Snacka om genuint engagemang. Det blev en riktigt lyckad middag med bra stämning och många samtal med aktiva medlemmar i ett distrikt som samlar över 2000 medlemmar, skapar egna kampanjer och ger ut en snygg medlemstidning. Det blev två middagstal och mest stolt är jag kanske över att fortfarande lyckas slå ett slag för konkurrensen våra distrikt emellan. Monopol är som bekant sällan önskvärt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: